Paleolit receptek

Paleopaella SpongyaBob módra

2018.04.05 14:56

Hozzávalók (4 személyre):
• 1 közepes fej karfiol
• 10 dkg mélyhűtött fekete kagylóhús
• 10 dkg mélyhűtött garnélarák
• 10 dkg házi füstölt kolbász
• 15 dkg csirkemell
• kókuszolaj
• 1 kis fej lila hagyma
• ¼ piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika apróra kockázva
• 2 csipet sáfrány
• petrezselyem, só, bors, fokhagyma

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A kagylót és a garnélarákot 7-8 perc alatt készre főzzük a petrezselymes-sós-fokhagymás vízben. Félrehúzzuk, és a főzővizéből is félreteszünk 1 dl-t.
A lila hagymát felaprítjuk és egy kevés kókuszolajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a paprikakockákat, a karikákra vágott füstölt kolbászt és a kockázott csirkemellet. Néhány perc alatt megpirítjuk őket.
Míg pirulnak, a karfiolt késes aprítóban morzsára aprítjuk, a pirított kolbászhoz és csirkekockákhoz keverjük, sóval, borssal, sáfránnyal fűszerezzük, majd felöntjük a félretett főzővízzel.
Készre pároljuk a karfiolt, végül hozzáadjuk a kagylót és a garnélát, összepirítjuk, és már tálalhatjuk is.

A spanyol nemzeti eledel, a paella könynyedén paleósítható karfiolrizs segítségével. Ha még mesével is fűszerezzük, kedvet csinálhatunk hozzá gyermekeinknek.

Tipp: A gyerekek ízlése általában konzervatívabb, mint a felnőtteké, azonban ennek formálása döntően a szülők kezében van. Egy-egy játékos tálalási mód vagy elnevezés segíthet átlendülni a „nemszeretem” fázison, de a legfontosabb a következetes kitartás!

paleopaella SpongyaBob módra