Összetevők: kakaómassza, édesítőszer: eritrit (29%), kakaóvaj, emulgeálószer: napraforgó lecitin, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok (0,02%). Kakaó szárazanyag legalább 70%.
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
- Glikémiás indexe: 0
- Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
- Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
- Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
- Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
- A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
- Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
- Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.