Hozzávalók:
- 4 dl kókusztej
- 3db tojás fehérje
- Vanília örlemény
- 100g paleolit csokoládé olvasztva
- xylitol – a fagyinál érdemes eltúlozni, mert fagyasztás után az édes íz kevésbé érződik
- Díszítésnek: valamilyen gyümölcs (elhagyható!)
Elkészítés:
A 4 dl kókusztejet verd fel habbá! apasztalatom szerint nem minden fajta kókusztejből sikerül a kemény hab, de ez különösebben nem fog rontani a fagyi minőségén. Verd fel kemény habbá – csipetnyi sóval – a tojásfehérjét, és keverd bele a kókuszhabba, melyet édesítsd xylitollal és vaníliával! Végül az olvasztott csokoládét is óvatos keverő mozdulatokkal elegyítsd el az alappal! Tedd a fagyit mélyhűtőbe, és kb. egy óra múlva keverd át a masszát! Másfél óra el kell, hogy teljen, hogy jól formálható gombócokat tálalhass a kész fagyiból.