Hozzávalók 20 db-hoz:
• 200 g PaleoLét lisztvarázs
• 100 g reszelt Cheddar sajt
• 100 g durvára darált tepertő
• 2 db tojássárgája
• 30 g ghee
• 150 ml ToTu tej
• 6 g paleo sütőpor
• 2 g instant élesztő (opcionális)
• 2 tk. só (ízlés szerint)
• 1 tk. bors (ízlés szerint)
• 1 csapott ek. dijoni magos mustár
• 1 csapott ek. házi erős Pista
• tojásfehérje a kenéshez
• öreg szilva lekvár (szükség szerint)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, az élesztővel egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, szobahőmérsékletlen pihentetjük kb. 60 percet, közben 2x kinyújtjuk, hajtogatjuk. 20 percre hűtőbe rakjuk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszúrjuk a korongokat, hogy páros legyen. Lekenjük tojásfehérjével a korongokat és 2 korongot egymásra helyezünk úgy, hogy a kiszúrt korong kerül a tetejére, kb. 2 tk.-nyi szilvalekvárt rakunk a korongok közepére. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.