Hozzávalók 3 személyre:
A lángoshoz:
• 30 dkg PaleoLét lisztvarázs
• 1 tk szódabikarbóna
• 150 g kókuszjoghurt (natúr)
• 1,5 dl totu tej
• 1 kávéskanál só
• 2 dkg friss élesztő (kompromisszum) / 6 g paleo sütőpor
• 1 db tojás
• 1 tk. kókuszvirágcukor
A sütéshez:
• 3 dl paleolaj / kókuszszsír
A tálaláshoz:
• 2 dl ToTu krém extra
• 2 gerezd fokhagyma
• 10 dkg reszelt Cheddar sajt
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, és az 1 dl langyos tejben egy pici kókuszvirágcukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet a szódabikarbónával, a sóval egy tálba szitáljuk, majd beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a joghurtot és a felfuttatott élesztőt, és jól kidolgozzuk, dagasztjuk. Kelesztőtálba téve meleg helyen kb. 30 percig pihentetjük. Enyhén lisztezett munkalapra borítjuk. Kezünkkel fél centi vastag téglalappá nyomkodjuk, és feltekerjük, mint a bejglit. 5 cm-es darabokra vágjuk, még 20 percet pihentetjük konyharuhával letakarva. Olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben. Olajos kézzel egy kicsit ellapítjuk a tésztát, és kisütjük. Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül. Szép nagyra megnőnek, és szalagosak, akár a fánk. Fokhagymás ToTu krém extrával, reszelt sajttal kínáljuk. Ha valaki nem szereti az élesztőt, akkor 6 g paleo sütőporral kiválthatja azt.