Hozzávalók:
• 13 dkg földimandula liszt
• 4 dkg totu
• 4 dkg sütőtökpüré (maradék volt)
• 4 db tojás
• 5 dkg marhafaggyúból zsír vagy kókuszzsír
• 1 tk konjac liszt
• 1 kezeletlen citrom héja + a leve
• vanília (saját készítés)
• csipet só
• 1 kk foszfátmentes sütőpor
• 1 kk szódabikarbóna
• 1 kk bórkősav
• 3 evőkanálnyi kókuszkrém
Elkészítés:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport. A turmixgéppel keverjük össze a nedves hozzávalókat, majd keverjük össze a száraz hozzávalókkal. A fánk sütőformát enyhén kiolajozzuk, kb. másfél evőkanálnyi tésztát a formába kanalazunk. Enyhén az asztalhoz ütögetjük, hogy elterüljön a massza. Előmelegitett sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc - tűpróba.) A formába hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formából a fánkokat. Tetszőlegesen díszitjük. Vaníliával kevert eritrittel szórjuk meg ízlés szerint. (A tésztába nem kell édesítő, mert a földimandula édes!)
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/