Paleolit receptek

Paleo "cheddar sajt" szendvics

2021.04.29 13:50
Paleo "cheddar sajt" szendvics

Hozzávalók:
• 300 g ToTu
• 250 g ToTu krém
• 6 g himalaya só ízlés szerint
• 10 g Tahini (opcionális)
• 10 g inaktív élesztő pehely (opcionális)
• késhegynyi béta karotin a szín miatt
• 150 g ghee
• 1 tk bio citromlé
• 80 g reszelt parmezán
• 40 g zselatin
• 200 ml ásványvíz

Elkészítés:
A zselatint a 200 ml vízben előírás szerint elkészítjük. (A zselatint alacsony hőmérsékleten kell feloldani, majd langyosra hűtve kell a hideg folyadékhoz vagy krémhez adni. A forralástól elveszti kocsonyásító képességét.) Az összes hozzávalót a feloldott zselatinnal, késes aprítóban krémes állagúra dolgozzuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges sót vagy citromlevet adunk hozzá ízlés szerint. Egy szilikonos formába kanalazzuk és a hűtőbe rakjuk párórára. Jól szeletelhető, reszelhető, pizzára is tökéletes.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/