Paleolit receptek
Omlós szarvaslábszár vargányás gombapürével és baconben sütött aszalt szilvával
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg szarvaslábszár
• só
• bors
• száraz vörösbor
• 3 ek. borókabogyó
• 4 ek. kókuszzsír
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg szarvaslábszár
• só
• bors
• száraz vörösbor
• 3 ek. borókabogyó
• 4 ek. kókuszzsír
A gombapüréhez:
• 1 nagy fej hagyma (kb. 20-25 dkg)
• 80 dkg csiperkegomba
• 1 marék szárított vargányagomba
• 3 ek. kókuszkrém
• só
• bors
A baconben sütött aszalt szilvához:
• 20 szelet bacon
• 20 szem aszalt szilva
• 20 szem hántolt mandula
Elkészítési idő: 120 perc
Elkészítés:
A szarvaslábszárról lefejtjük a hártyákat, és 2 centis szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és egy jénai tálba tesszük. Rászórjuk a borókabogyót, és felöntjük száraz vörösborral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a borból kivéve lecsöpögtetjük a hússzeleteket, és kókuszzsíron mindkét oldalukat hirtelen elősütjük. Kizsírozott jénaiba tesszük, és ráöntjük a serpenyőben maradt zsírt is. 180 fokon kb. 80-100 percig, fedő alatt sütjük.
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét, az előre beáztatott szárított vargányát, a sót, és puhára pároljuk. Ha puha, a vargányagomba felét kiszedjük egy kis tálba, ez a díszítéshez kell majd. A többihez hozzáadjuk a kókuszkrémet, és botmixerrel pürésítjük.
Az aszalt szilvát félbevágjuk, a közepébe helyezzük a mandulát, és a baconszeletbe göngyöljük. Állítva sütjük, hogy a teteje szépen megpiruljon.
Buzás Anett receptje