Paleolit receptek
Nyers, epres "sajttorta"
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
Az alsó réteghez:
- 20 dkg magozott datolya
- 20 dkg kesudió
- 1 ek. kókuszzsír
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
Az alsó réteghez:
- 20 dkg magozott datolya
- 20 dkg kesudió
- 1 ek. kókuszzsír
A középső réteghez:
- 2 dl Cocomas kókusztejszín
- 3 dkg eritritpor
- 0,3 dkg konjatliszt
A felső réteghez:
- 2 dl Cocomas kókusztejszín
- 25 dkg eper
- 3 dkg eritritpor
- 0,5 dkg konjatliszt
Elkészítési idő: 40 perc + áztatási, fagyasztási idő
Elkészítés:
A kesudiót és a datolyát beáztatjuk, majd késes aprítóban krémesre aprítjuk a kókuszzsírral.
Vizes kanállal a folpackal kibélelt, tortaformába nyomkodjuk, majd félretesszük.
A középső réteghez kemény habbá verjük a kókusztejszínt az eritrittel, majd robotgép segítségével gyorsan hozzákeverjük a konjaklisztet. A masszát tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük.
Míg megdermed a középső réteg, a felső réteghez az előzőekhez hasonlóan kemény habot készítünk a tejszínből az eritrittel, majd a késes aprítóban pürésített epret a habhoz adagoljuk. Ezt követően robotgéppel a gyümölcsös masszánkhoz keverjük a konjaklisztet.
A gyümölcsös réteget a tortaformába kanalazzuk, majd tálalásig 1-2 órára a fagyasztóba tesszük.
Ez az ízletes desszert a felhasznált gyümölcsök és magok nyers mivoltából fakadóan értékes tápanyagforrás is.