Hozzávalók 20 kockához:
- 50 dkg natúr mirelit gesztenyemassza
- 40 dkg mag nélküli datolya
- 6 dkg kókuszliszt
- 4 dl Cocomas kókuszkrém
- 2 egész narancs
- 2 dl frissen facsart narancslé
- 5 dkg porított eritrit
- 0,5 dkg konjakliszt
Elkészítési idő:
30 perc + 30 perc dermedési idő
Elkészítés:
A magozott datolyaszemeket kb. 20 percre beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és késes aprítóban homogenizáljuk az előzőleg kiolvasztott gesztenyemasszával és kókuszliszttel. Szilikonos sütőformába simítjuk, majd hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a narancshabot.
Kifilézzük a narancsokat, majd felkockázzuk és félretesszük a gyümölcshúst. A narancshabhoz az előzőleg jól behűtött kókuszkrémet habosra verjük az eritritporral, fokozatosan hozzákeverjük a frissen préselt narancslevet, majd habverő segítségével hozzáadagoljuk a konjaklisztet, vigyázva, hogy össze ne csomósodjon, mert akkor nem lesz egyenletes a kötése. Hozzákeverjük az előzőleg előkészített narancskockákat is. Az így kapott habot a gesztenyés masszára kanalazzuk, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük tálalásig.
Imádom az egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető desszerteket. A narancs filézéséhez vékony pengéjű, éles kést érdemes használni, amellyel a hámozott narancsból könnyedén kivághatjuk a gerezdeket a hártyák közül.