Paleolit receptek
Nyári energiaturbó saláta tonhalfasírttal és balzsamecetes málnaszósszal
Hozzávalók 4 személyre:
A málnaszószhoz:
- 2 ek. balzsamecet
- 4 ek. kókuszzsír felolvasztva
- 8 dkg málna
- ¼ tk. őrölt vanília
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
A málnaszószhoz:
- 2 ek. balzsamecet
- 4 ek. kókuszzsír felolvasztva
- 8 dkg málna
- ¼ tk. őrölt vanília
A salátához:
- 2 doboz tonhal sós lében eltéve
- 2 tojás
- 2 ek. kókuszliszt
- 2 tk. szezámmag
- só ízlés szerint
- 1 dl kókuszzsír a sütéshez
- 60 dkg friss zöldsaláta
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A málnaszósz hozzávalóit botmixerrel elegyítjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
A tonhalat lecsöpögtetjük, összedolgozzuk a felvert tojásokkal, a kókuszliszttel, a szezámmaggal, és ízlés szerint megsózzuk, ha szükséges. A masszából csinos kis fasírtokat formálunk. Egy széles falú edényben felforrósítjuk a kókuszolajat, és aranybarnára sütjük a tonhalgombócokat. A friss salátaágyra helyezzük, és a málnaszósszal tálaljuk őket.
Jó tudni! A tradicionális balzsamecet egészen különleges termék, és ennek megfelelően az ára is magas. Nem
borból, hanem teljes szőlőléből készül. A szőlőmustot először nyílt láng fölött addig főzik, amíg a felére nem sűrűsödik. Ezután kb. három hétig hagyják fermentálódni, majd különböző fafajtákból készült hordókban érlelik, akár 12-50 évig. Ahogy az ecet egyre párolog, az íze pedig koncentrálódik, úgy helyezik egyre kisebb és kisebb hordókba.
Pikáns ízek, izgalmas párosítás, csupa zamatos hozzávaló – ínyenceknek kötelező kipróbálni!