Hozzávalók:
A tésztához:
• 8 dkg NoCarb rost sütőmix
• 4 dkg ToTu krém
• 3 db tojás
• 6 evőkanál kókuszolaj
• 1 teáskanál paleo sütőpor
• 1 teáskanál instant élesztő
• 1 teáskanál darált nyírfacukor
• 1 teáskanál fokhagymapor
• 1 teáskanál só,bors ízlés szerint
• 150 ml langyos víz
• 5 dkg Grana Padano sajt
A töltelékhez:
• 2 egész tojás
• 2 tojás sárgája
• 200 g ToTu krém
• 100 g bacon szalonna
• 100 g póréhagyma vagy zöldhagyma
• 10 dkg cheddar sajt
• 5 dkg reszelt parmezán
• só, bors ízlés szerint
• petrezselyemzöld
• snidling
• 1 csomag zöldspárga
Elkészítés:
A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a kókuszolajat, vizet. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, majd a nedves hozzávalókkal összegyúrjuk.
Közben a töltelékhez kevés olívaolajon ropogósra sütjük a kisebb darabokra vágott baconszalonnát. Kiszedjük, majd a zsírjában megpároljuk a pórét, ezt iskiszedjük, egy tálkába rakjuk. A spárga fejeket is megsütjük a hagyma után, csipet nyírfacukorral.
A kinyújtott tésztával kibéleljük a piteformát. A tésztára egy sütőpapírt terítünk, arra szárazbabot öntünk, előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, majd eltávolítjuk sütőpapírt babostól és még tíz percre visszatesszük.
Míg sül a tészta, összeállítjuk a tölteléket. Egy tálban elkeverjük a tojásokat, tojássárgákat, totu krémet, sót, borsot, bacont, hagymát, sajtot, zöld fűszereket. Az elősütött tésztára öntjük, tetejét kirakjuk a spárgával (de össze is keverjük a tojásos keverékkel) 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/