Hozzávalók 14 db-hoz:
• 8 dkg NoCarb rost sütőmix
• 4 dkg ToTu krém
• 3 db tojás
• 6 evőkanál kókuszolaj
• 1 teáskanál paleo sütőpor
• 1 teáskanál instant élesztő
• 1 teáskanál darált nyírfacukor
• 1 teáskanál fokhagymapor
• 1 teáskanál só
• bors ízlés szerint
• 150 ml langyos víz
• 5 dkg Grana Padano sajt
Töltelék:
• 2 kisebb fej vöröshagyma
• 2 kisebb fej lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál olívaolaj
• ízlés szerint só
• ízlés szerint bors
Tetejére:
• 1 db tojás
• köménymag ízlés szerint
• maldon só
Elkészítési idő: 30 perc + sütés
Elkészítés:
A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a kókuszolajat, vizet. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk majd a nedves hozzávalókkal összegyúrjuk kb. 20 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket a hagymákat megpucoljuk, késes aprítóban összeaprítjuk, kevés olívaolajban üvegesre pirítjuk, hűlni hagyjuk sózzuk, borsozzuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, félbe vágjuk. Az egyik tésztalapot lekenjük tojással és a hagymás tölteléket egyenletesen elosztjuk .Ráhelyezzük a másik lapot lenyomkodjuk, lekenjük tojással és köménymaggal megszórjuk. Egy éles késsel kb. 2 cm csíkokat vágunk .Előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25-30 perc.