Hozzávalók 12 szelethez:
• 15 dkg aszalt gyümölcs aprítva(többféle annál finomabb)
• 2 evőkanál rum
• 5 dkg durvára aprított dió
• 4 tojás
• 4 evőkanál kókuszolaj
• 1 evőkanál méz
• 1 kezeletlen citrom reszelt héja
• 1 kezeletlen narancs reszelt héja
• 2 evőkanál 7X NoCarb Eitrit-Stevia édesítő
• csipet só
• 150 ml víz
• 8,5 dkg NoCarb rost sütőmix
• 1 teáskanál NoCarb sütőpor
Csokimázhoz:
• 8 dkg paleo étcsokoládé
• dió a díszítéshez
Elkészítési idő: 30 perc + sütés
Elkészítés:
A szárított gyümölcsöket (sárgabarack, szilva, áfonya, papaya, goji bogyó, meggy) darabokra vágjuk, majd hozzákeverjük a mazsolát és a diót, meglocsoljuk a rummal és kicsit állni hagyjuk. A tojások sárgáját a mézzel, a kókuszolajjal, az édesítővel, a reszelt narancshéjjal, és a citromhéjjal, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és tovább habosítjuk. A tojás fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A rostot a sütőporral egy tálba szitáljuk, majd összekeverjük, a tojásos masszával egyneművé keverjük, a beáztatott aszalványokat,a diót óvatosan összekeverjük, végül a tojásfehérje habbal széles mozdulatokkal óvatosan összeforgatjuk. Egy kb. 20 cm szilikonos kenyérformába simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon készre sütjük (kb. 40-50 perc, tűpróba). Rácsra rakjuk, teljesen kihűtjük. A csokit gőz felett felolvasztjuk és a gyümölcskenyeret bevonjuk, fél diószemekkel díszítjük.