Hozzávalók 16 db-hoz:
• 150 g NoCarb csokis muffin por
• 30 ml paleolaj
• 120 g eritrit
• 320 ml víz/mandulatej
A töltelékhez:
• 8 evőkanál mindenmentes házi meggydzsem
A mázhoz:
• 150 g paleo étcsokoládé
• 20 g kókuszzsír
• 1 evőkanál durvára vágott pirított török mogyoró (opcionális)
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Elkészítés:
A muffin port egy tálba szitáljuk hozzáadjuk a többi hozzávalót összegyúrjuk és kb. 10 percig pihentetjük. Egy szilikonos sütőpapírra rakjuk a masszát és 25x25 cm lappá kenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni, majd széltében kettévágjuk. Az alsó lapra kanalazzuk a meggydzsemet, elsimítjuk és ráhelyezzük a felső lapot. Kb. 16 szeletre vágjuk. A máz hozzávalóit gőz felett felolvasztjuk. A szeleteket a mázba mártjuk és sütőpapírra rakjuk, a tetejét megszórjuk durvára vágott törökmogyoróval, hűtőbe rakjuk fogyasztásig.