Hozzávalók 4 személyre:
• 6 tojás
• 8 g útifűmaghéj
• 4 dkg szezámmagliszt
• 4 dkg mandulaliszt (földimandulaliszttel helyettesíthetjük)
• ½ csomag sütőpor
• 1 tk. só
• 10 dkg brokkoli rózsáira szedve
• 3-4 ek. natúr paradicsomlé
• 8 dkg hagyományosan füstölt sonka vékonyan felszeletelve
• 5 dkg gomba felszeletelve
• 1 kis doboz tonhal lecsöpögtetve
• 5-8 szem olajbogyó
• 3 dkg parmezán sajt
Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés:
A felvert tojásokhoz hozzáadjuk az útifűmaghéjat és a liszteket, és alaposan összekeverjük a sütőporral, sóval. A tésztát pizzaformába vagy egy lapos tűzálló tálba öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt elősütjük. Ezalatt a brokkolit lobogó vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. Kivesszük a sütőből a pizzatésztát, feltekerjük a hőfokot 200 fokra és – ha van – grillfokozatra. A pizzát bekenjük a natúr paradicsomlével, és képzeletben négyfelé osztva ráhalmozzuk a feltéteket: 1. sonkaszeletek, 2. tonhal olajbogyóval, 3. brokkoli, 4. gombaszeletek. Végül parmezánt reszelünk rá, és a sütőbe tesszük kb. 10 percre, vagy amíg rápirul a sajt.
TIPP: A kukorica látványbeli helyettesítését 1 kisebb sárga színű kaliforniai paprikával oldhatjuk meg. Vágjuk apró kockára a paprika húsát, és szórjuk meg vele a pizza tetejét, amikor a többi feltétet is rátesszük.
Látványos és mindenki szereti – a változatos feltétekben pedig csak a fantáziánk szab határt. A gombát, a sonkát és a tonhalat azért ne felejtsük el róla, de a többit ízlésünk szerint variálhatjuk.
Posta Renáta receptje