Hozzávalók 14-15 darabhoz:
• 15 dkg cukormentes étcsokoládé
• 1,5 dl kókusztej
• 1 ek. Paleo-Sweet szirup
• 1 tk. reszelt narancshéj vagy 1-2 csepp narancsolaj
• 1 csipet vaníliaőrlemény
• 15 egész kávészem
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
A csokoládét a kókusztejjel és a sziruppal vízgőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a narancshéjat vagy -olajat, a vaníliát, majd kihűtjük, és hűtőszekrényben megszilárdítjuk. Apró golyókat formázunk belőle, a tetejükre rányomkodunk egy-egy kávészemet, egyenként apró mignonpapírba tesszük és díszdobozba csomagoljuk őket. Frissen a legfinomabb, tehát elkészülte után ne késlekedjünk túl sokáig az átadással!
Az emberek többsége szereti a csokoládét, a házi készítésű bonbonok pedig különösen finomak. A recept semmilyen speciális eszközt vagy képességet nem igényel, a megajándékozott mégis úgy fogja érezni, hogy igazi ínyencséget kapott!
Mezei Elmira receptje