Paleolit receptek
Mustáros virslikrém mákos tökmagkrékeren
Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):
A virslikrémhez:
- 3 főtt biovirsli
- 2 főtt tojás
- 3 ek. mustár
- ½ citrom leve
- só, bors ízlés szerint
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):
A virslikrémhez:
- 3 főtt biovirsli
- 2 főtt tojás
- 3 ek. mustár
- ½ citrom leve
- só, bors ízlés szerint
A krékerhez:
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg darált kesudió
- 3 dkg darált mák
- 3 dkg darált szezámmag
- 2 ek. tökmagliszt
- 2 ek. szezámmagliszt
- 2 egész tojás
- ½ dl víz
- 3 ek. kókuszolaj
- 1 csipet só és szódabikarbóna
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés:
A virslit és a főtt tojást aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk az ízesítőket, és krémes állagúra dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük pihenni.
Elkészítjük a krékert. A szárazanyagokat összekeverjük, majd hozzáadunk 1 tojást, a vizet és a kókuszolajat. Két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk a tésztát, a tetejét pedig megkenjük tojással. Az egészet egy gáztepsibe húzzuk, és késsel négyzetekre vágjuk. 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Mikor kivesszük a sütőből, a vágásoknál szétszedjük, és tálcára tesszük a kekszeket. A krémet kivesszük a hűtőből, és egy habzsák segítségével a krékerek tetejére nyomjuk.
Mutatós és ízletes falatkák, amelyeket biztosan imádni fognak vendégeink!