Paleolit receptek

Mindent bele kovászos PaloLét pogácsa

2021.03.04 15:46
Mindent bele kovászos PaloLét pogácsa

Hozzávalók kb. 33 darabhoz:
• kb. 300 g PaleoLét lisztvarázs

• 1 kávéskanál só
• 1-2 tk. bors
• 1 tk. szódabikarbóna/paleo sütőpor (opcionális)
• 2 ek. totu krém extra
• 220 g kovász
• 200 g ToTu
• 4 db tojás
• 1 tk. kókuszvirágcukor (kompromisszum)
• 150 g  tepertőkrém
• 50 g libatepertő frissen darálva
• 1 ek. dijoni mustár
• 1 ek. erős Pista
• 50 g reszelt cheddar sajt
• bambuszrost a nyújtáshoz
• 1 tojássárgája a kenéshez

 

 

Elkészítés:
A lisztet a szódabikarbónával, a sóval egy tálba szitáljuk, majd beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a totu krém extrát, a kovászt, a tepertőt, a kockázott bacont, a dijoni mustárt és az erős Pistát és végül a ToTut összekeverjük, illetve összegyúrjuk.

Lágy formázható lesz a tésztánk. (Ha nagyon ragadna a kezünkhöz egy kis lisztvarázst adunk hozzá.) Kelesztőtálba téve meleg helyen pihentetjük. (A sütőt előmelegítjük 50 fokra majd kikapcsoljuk.) Amikor duplájára nő kelt a tészta (kb. 2 óra), lisztes felületen kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével, fentről le alulról felfelé hajtogatjuk, majd oldalról középre jobb, bal, és visszarakjuk a kelesztő tálba. Még egyszer megismételjük hajtogatást pihentetjük (min.25 percig). Kinyújtjuk a tésztát, félbe hajtjuk, majd pogácsa kiszúróval kiszúrjuk (a tészta vastagsága majdnem a pogácsa kiszúró), tojássárgájával lekenjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon készre sütjük. Akkor jó, amikor érezzük az illatát. Rácson hagyjuk kihűlni.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/