Hozzávalók 4 személyre:
- 1-2 ek. kókuszzsír
- 50 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
- 1 kk. szárított oregánó
- 1 kk. szárított bazsalikom
- 10 dkg vegyes zöldsalátalevél
- kb. 10 friss mentalevél csíkokra vágva
- 10 dkg friss eper
- 10 szem meggy
- 2 ek. zöldcitromlé
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kk. méz
- só, bors
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A csirkemellcsíkokat megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal, és mindkét oldalukon pirosra sütjük őket a kókuszzsírban. A salátaleveleket összekeverjük a mentával, az eperrel és a meggyel. A zöldcitromlevet jól kikeverjük az olívaolajjal és a mézzel, és a salátára locsoljuk. A csirkecsíkokat a saláta tetejére ültetjük, és frissen tálaljuk.
Az illatos menta és a pikáns gyümölcsök teszik különlegessé ezt az üde tavaszi salátát. A csirkemell hozzáadásával egytálételként is fogyaszthatjuk egy könnyű ebédre vagy vacsorára.