Hozzávalók 3 adaghoz:
Az alsó réteghez:
• 5 dl kókusz tej
• 7 dkg eritritpor
• 20 dkg tört, passzírozott egres
• 1 kis marék mentalevél
• 2,5 g konjak liszt
A felső réteghez:
• 20 dkg tört, passzírozott egres
• 5 dkg eritritpor
• 1 nagy csipet konjak liszt
• 4-5 mentalevél
Elkészítési idő: 15 perc + dermedési idő
Elkészítés:
Az alsó réteghez összeturmixoljuk a tejet az eritrittel, az egressel, a menta levéllel és a konjakliszttel, majd tálalópohárba töltjük. A felső réteghez is összeturmixoljuk az egrest az eritrittel, a konjakliszttel és a mentalevéllel. Várjunk kb. 10 percet, míg mindkét krém szilárdul, majd a felső réteget is kanalazzuk a pohárba.
Nagyon gyorsan elkészíthető, nyers, liszt- és tojásmentes, hűsítő desszert.
Sinka Judit receptje