Paleolit receptek

Medvehagyma-pestos nokedli pirított csirkével paleo

2022.03.10 11:21
Medvehagyma-pestos nokedli pirított csirkével paleo

Hozzávalók 2 személyre:
A pestóhoz:

• 1 csomag medvehagyma
• 50 g pirított fenyőmag 
• 40 g mandulabél

• 50 ml extra szűz olívaolaj + az üveg tetejére
• 5 dkg reszelt parmezán sajt + a szóráshoz
• só, bors ízlés szerint

 

A pirított csirkéhez:
• 1 egész csirkemell
• 4 szál petrezselyemlevél
• 1 evőkanál paleolaj

A nokedlihez:
• 15 dkg manióka (cassava) liszt

• 3 dkg tojásfehérje por (opcionális)
• 2 db tojás
• 1 tk. só
• szükség szerint víz
• 1 evőkanál paleolaj

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk, az összes hozzávalóval késes aprítóba rakjuk és krémes állagúra turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellet apró kockára vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tojásokat a sóval és a vízzel összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és kézi mixerrel simára dolgozzuk. A tésztát a szaggatóba tesszük, és sós lobogóvízbe szaggatjuk. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, összeforgatjuk, csirkével, ízlés szerinti pestóval. 
Reszelt parmezánnal megszórjuk. A maradék pestót üvegbe rakjuk, annyi olívaolajat öntünk rá, hogy a felületét ellepje, gondosan lezárjuk és a hűtőben tároljuk.

 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/