Paleolit receptek

Mediterrán kenyérke

2021.03.18 15:01
Mediterrán kenyérke

Hozzávalók:
• 100 g tápióka keményítő

• 25 g arany lenmagliszt
• 25 g mandulaliszt
• 25 g bambuszrost+ lisztezéshez
• 20 g útifűmaghéjliszt
• 1/2 tk. bors
• 12 g tojásfehérje por
• 4 g szódabikarbóna
• 4 g só
• 10 g olívaolaj
• 2 db M tojás (104 g)
• 20 fehérborecet
• 130 g meleg víz
• 25 g reszelt cheddar sajt
• 15 dkg szárított paradicsom, felaprítva
• friss bazsalikom, vékony csíkokra vágva 

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk. Az olajat, a tojásokat és a vizet villával felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, az aszalt paradicsomot, a bazsalikomot, majd a száraz hozzávalókkal összeforgatjuk. 10 percig pihentetjük, majd bambuszrosttal meghintett deszkán kenyeret formázunk, lekenjük a tojással és tetszőlegesen megszórjuk a magokkal, végül a lyukacsos kenyérformába rakjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 30 percig sütjük (tűpróba). Gazdag, tartalmas, zamatos, kenyér a végeredmény.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/