Paleolit receptek
Mandulasajt
Hozzávalók:
A mandulatejhez:
• 4 AP blansírozott mandula (a nagy)
• 1 tk. napraforgó lecitin
• 2 tk. só
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók:
A mandulatejhez:
• 4 AP blansírozott mandula (a nagy)
• 1 tk. napraforgó lecitin
• 2 tk. só
A sajthoz:
• 60 ml frissen csavart citromlé/Tokaji fehérborecet
• 150 ml olvasztott kókuszolaj
• 1 tk. fokhagymapor/vöröshagymapor
• 1/3 joghurt kultúra (opcionális)
• 2-3 ek. aszalt paradicsom, csili, zöldfűszerekízlés szerint (opcionális)
Elkészítés:
Először a tejet készítjük el a Glass Gold géppel. A tartályba öntjük az összes hozzávalót, a minimum jelzésig felöntjük vízzel. Elindítjuk a Dray Bean programot, ha lejárt, hozzákeverjük a citromlevet, és ha lehűlt 42 fokra, hozzákeverjük a kevés vízben feloldott kultúrát is. Hozzáadjuk a fűszereket, a kókuszolajat, beleöntjük a sajtkeveréket a textilszűrőbe, egy edényt rakunk alá és lecsepegtetjük. Hűtőbe rakjuk, néha megtekerjük a textilzsákot, hogy a savó kifolyjon. Majd egy tetszőleges formába rakjuk, melyet előtte folpackkal kibélelünk, rárakjuk a forma tetejét, hogy könnyebben kitudjuk venni. Majd zárható formába tároljuk felhasználásig. Salátákhoz, szendvicsekhez ideális.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/