Paleolit receptek
Málnás joghurt torta
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
• 15 dkg paleós keksz/piskótamorzsa
• 1 tk. holland kakaó (opcionális)
• 8 dkg ghee/kókuszzsír
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
• 15 dkg paleós keksz/piskótamorzsa
• 1 tk. holland kakaó (opcionális)
• 8 dkg ghee/kókuszzsír
A joghurtos töltelékhez:
• 40 dkg natúr joghurt
• 80 g darált eritrit ízlés szerint
• 1 tk. saját készítésű vaníliás cukor
• 25 dkg áfonya/málna
• citromlé ízlés szerint
• 2 dl cocomas
• 20 g zselatin
Elkészítés:
A kekszet aprítóval összeaprítjuk (vagy ledaráljuk). A gheet/kókuszzsírt felmelegítjük, hozzáadjuk a kakaót összekeverjük, majd a darált kekszre öntjük, összekeverjük. Egy 18 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral/folpackkal, beleöntjük a kekszes masszát. Kézzel egyenletesen lenyomkodjuk. kb. 30-40 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, majd a maradékhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű citromlevet,a cocomast és jól kikeverjük. (Érdemes megkóstolni, ha nem édes, után édesíteni.) 3 evőkanál joghurtot állandóan kevergetve forráspontig hevítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Simára keverjük, és kevergetve kihűtjük. Ezután a kikevert joghurtos masszához keverjük. A cocomast összeturmixoljuk a joghurttal, végül a joghurtos-zselatinos keveréket. Óvatosan összeforgatjuk az áfonyával. A kekszes alapra öntjük a joghurtos tölteléket a tetejét elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk pár órára de még jobb egy éjszakára. Akik nem fogyaszthatnak tojást egy jó alternatíva, mert ToTu-ból elkészítve is nagyon finom.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/