Paleolit receptek
Málnás-balzsamos grillszósz
Hozzávalók kb. 1-1,5 kg húshoz:
• 20 dkg málna
• 2 ek. balzsamecet
• 1 ek. Coconut Aminos szósz
• 1 gerezd fokhagyma zúzva
• 1 tk. méz
• ½ tk. só
• ¼-½ tk. csilipehely
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók kb. 1-1,5 kg húshoz:
• 20 dkg málna
• 2 ek. balzsamecet
• 1 ek. Coconut Aminos szósz
• 1 gerezd fokhagyma zúzva
• 1 tk. méz
• ½ tk. só
• ¼-½ tk. csilipehely
Elkészítési idő: 5 perc
Elkészítés:
A szósz hozzávalóit összeturmixoljuk. A húst szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk, egy nagy tálba tesszük, ráöntjük a szószt, és alaposan összeforgatjuk. Hideg helyen állni hagyjuk legalább pár órát, majd meggrillezzük. Sütés közben átkenegetjük a húst a maradék szósszal.
A nyári grillpartik egyik különlegessége ez a szósz. Ha éppen nincs friss málna, akkor fagyasztott málna is használható hozzá kiolvasztva. Elsősorban szárnyasokhoz és sertéshúshoz ajánjuk.
Kalmár Erzsébet receptje