Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortához:
• 8 közepes méretű tojás
• 11 dkg eritrit
• 20 dkg mák
• 2 dkg kókuszliszt
• 1 kk. vaníliaőrlemény
• 1 tk. szódabikarbóna
• 1 tk. citromlé
• 1 citrom reszelt héja
A mangózseléhez:
• 50 dkg mélyhűtött mangó
• 6 dkg eritrit
• 1 dl mangólé/almalé
• kókuszkrém, néhány kocka mangó a díszítéshez
Elkészítési idő: 45 perc + hűtési, töltési idő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük. Tapadásmentes tortaformába kanalazzuk, és 175 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc), majd kihűtjük. Míg sül a torta, összefőzzük, leturmixoljuk és kihűtjük a mangózselé hozzávalóit. A kihűlt tortára kívül-belül bőséggel kanalazunk belőle. A kókuszkrémet habszifonból nyomjuk tortánkra, melyet mangódarabokkal is feldíszíthetünk.
Elronthatatlanul egyszerő, kevés összetevőből álló torta, mely hétköznapokon és különleges alkalmakkor is megállja a helyét.