Hozzávalók:
• 7 db tojás 380 g
• 1 ek. almaecet
• 15 g juharszirup / méz
• 1 kk. szódabkarbóna
• 1 kk. paleo sütőpor
• 3 ek. extraszűz olívaolaj / kókuszolaj
• 8 g himalaya só
• 100 g Yungas manioka liszt
• 64 g Yungas malanga liszt
• 40 g Yungas hántolt földimandula liszt / kókuszliszt
• 60 g útifűmaghéj liszt
• 30 g tojásfehérje por
Elkészítés:
A nedves hozzávalókat összeturmixoljuk. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz, és krémes állagúra turmixoljuk. Egy Ibili kenyér formába kanalazzuk a tetejét, vizes kézzel simára simogatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig, majd 180 fokon 35-40 percig aranybarnára sütjük. Közben, amíg sül, 2x a tetejét vizzel lespriccoljuk. Rácson hagyjuk kihűlni. A malanga liszttől száraz lesz a bélzete. Ha egy kicsit állni hagyjuk a tésztát, zsömle és bagett is formázható belőle.