Hozzávalók:
• 160 g mandula őrlemény
• 80 g nyílgyökér liszt
• 50 g marhafaggyúzsír vagy gee
• 4 g konjac liszt
• 30 g tojásfehérje por
• 150 ml szénsavas ásványvíz (szükség szerint )
• 3 db "S" tojás
• 6 g só ízlés szerint
• 6 g paleo sütőpor
• 50 g reszelt cheddar sajt + a szóráshoz (opcionális)
Pogácsa, stangli és hamburger zsemle is készülhet belőle.
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk. A nedves hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Kb. 2 percig turmixoljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, lazán összekeverjük, 15 db-os mini muffin formába kanalazzuk. A formákat majdnem telerakjuk a masszával. Ami kimaradt, azt 2 db mini püspökkenyérformába kanalazzuk (kb. 2-3 ek-nyit). A zsömléhez a 12 cm-es kapcsos mini tortaformát használjatjuk (kb. 3-4 ek-nyit). A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kb. 10 percig, majd rácsra rakjuk.
A marhafaggyúzsír vagy a gee helyett adhatunk hozzá tepertőkrémet is, nagyon finom. Apróra vágott sonka, kockázott bacon apróra vágva is adható hozzá) attól függ, mit szeretnénk, vendégváró falatoknak is jó, különböző ízesítéssel.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/