Paleolit receptek

Lime-os-bazsalikomos grill sertéskaraj

2017.07.13 14:31

Hozzávalók 4 személyre:
- személyenként 1 nagyobb vagy 2 kisebb csont nélküli sertéskaraj
- 1 ek. kókuszolaj vagy bármilyen paleolit olaj (ha nem grillrácson készítjük)

A páchoz/szószhoz:
- 2 lime kifacsart leve
- 1 csokor friss bazsalikomlevél összevágva
- 4-6 gerezd fokhagyma aprítva
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:
A pác hozzávalóit turmix- vagy robotgépben párszor megpörgetjük. Személyenként kb. 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többit egy tálba öntjük, és a hússzeleteket 30 percre bepácoljuk vele. Közben előmelegítjük a grillt. A húsokat mindkét oldalukon kb. 3-5 percig
sütjük, majd a félretett szósszal tálaljuk.

Elsőre talán szokatlanul hangzik, hogy egy grillezett hús fűszerezéséhez limeot és bazsalikomot használunk, de aki kipróbálja, biztosan egy új kedvenccel, egy friss és ízletes nyári étellel gazdagíthatja (akár a vendégváró) repertoárját. Annyira gyorsan elkészül, hogy akár hetente is beiktathatjuk. Köretnek nyers nyári zöldségeket ajánlunk hozzá salátaként elkészítve, de egy főzelék vagy egytálétel feltétjeként is remekül megállja a helyét.

lime-os bazsalikomos grill sertéskaraj