Paleolit receptek

Lila édesburgonyás pite

2022.06.02 16:56
Lila édesburgonyás pite

Hozzávalók egy 24 cm piteformához:
A tésztához: 

• 18 dkg Yungas durvára őrölt hántolt földimandula panír
• 3 evőkanál kókuszreszelék
• 1 tk. útifűmaghéj liszt

• 8 dkg marhafaggyúzsír / kókuszolaj
• 3 db  tojás
• 1 tk. foszfátmentes sütőpor
• 1 csapott evőkanál Gál Glicin
• csipet só
• 2 ek. hideg víz szükség szerint

 

A krémhez:
• 
30-40 dkg lila batátapüré
• 20 dkg totu krém extra

• 2 dl kókuszkrém
• 2 db tojás
• 1/2 citrom leve

• 1 tk. őrölt fahéj
• csipet só
• 2 evőkanál juharszirup
• 2 tk. konjac liszt / NoCarb diétás vaníliás pudingpor 10 g
• kókusztejszínhab


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit  egyneművé dolgozzuk. A piteformát vékonyan  kikenjük kókuszolajjal, majd  a tésztát vizes kézzel a pite formába nyomkodjuk, hogy a peremére is kerüljön a tésztából. A tésztára egy kisebb ív sütőpapírt borítunk, sütési nehezékkel megszórjuk (ez szárazbab) és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük  a krémet. A krém hozzávalóit késes aprítóban egyneművé dolgozzuk. A megsült tésztáról a papírral együtt eltávolítjuk a nehezéket, a tésztára halmozzuk a krémet, tetejét elsimítjuk és visszarakjuk a sütőbe 160 fokon kb. 45 percig sütjük (tűpróba). A formába hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk másnap szeleteljük, kókusztejszínhabbal kínáljuk. 

 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/