Hozzávalók egy 24 cm piteformához:
A tésztához:
• 18 dkg Yungas durvára őrölt hántolt földimandula panír
• 3 evőkanál kókuszreszelék
• 1 tk. útifűmaghéj liszt
• 8 dkg marhafaggyúzsír / kókuszolaj
• 3 db tojás
• 1 tk. foszfátmentes sütőpor
• 1 csapott evőkanál Gál Glicin
• csipet só
• 2 ek. hideg víz szükség szerint
A krémhez:
• 30-40 dkg lila batátapüré
• 20 dkg totu krém extra
• 2 dl kókuszkrém
• 2 db tojás
• 1/2 citrom leve
• 1 tk. őrölt fahéj
• csipet só
• 2 evőkanál juharszirup
• 2 tk. konjac liszt / NoCarb diétás vaníliás pudingpor 10 g
• kókusztejszínhab
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egyneművé dolgozzuk. A piteformát vékonyan kikenjük kókuszolajjal, majd a tésztát vizes kézzel a pite formába nyomkodjuk, hogy a peremére is kerüljön a tésztából. A tésztára egy kisebb ív sütőpapírt borítunk, sütési nehezékkel megszórjuk (ez szárazbab) és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A krém hozzávalóit késes aprítóban egyneművé dolgozzuk. A megsült tésztáról a papírral együtt eltávolítjuk a nehezéket, a tésztára halmozzuk a krémet, tetejét elsimítjuk és visszarakjuk a sütőbe 160 fokon kb. 45 percig sütjük (tűpróba). A formába hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk másnap szeleteljük, kókusztejszínhabbal kínáljuk.