Paleolit receptek
Libatöpörtyűkrémmel töltött hagymakosár
Hozzávalók 8 kosárhoz:
• 4 fej vöröshagyma
• 25 dkg libatöpörtyű
• 2 keménytojás
• 3 ek. mustár
• 2 ek. libazsír
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• bors
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 8 kosárhoz:
• 4 fej vöröshagyma
• 25 dkg libatöpörtyű
• 2 keménytojás
• 3 ek. mustár
• 2 ek. libazsír
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• bors
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A hagymák barna héját eltávolítjuk, edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. A forrástól számított 5 percig főzzük. Kivesszük a vízből, jól lecsöpögtetjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd keresztben kettévágjuk. A közepüket kiszedjük, úgy, hogy kb. 2-3 réteg maradjon, és legyen tartásuk.
Míg fő a hagyma, elkészítjük a töpörtyűkrémet. A töpörtyűt, a keménytojásokat, a mustárt, a zsírt és a fűszereket aprítógépbe tesszük, majd hozzáadjuk 2 fél hagyma kiszedett belsejét.
A krémet a hagymakosarakba töltjük. Hideg reggeleken forró teával és friss paleobagettel tálaljuk.