Paleolit receptek

Lazac kapros majonézzel

2018.08.23 16:45
Lazac kapros majonézzel

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 tisztított lazacfilé
• 2-3 ek. kókuszolaj
• törött bors
• só

A mártáshoz:
• 1 tojássárgája
• 2 tk. dijoni mustár
• 1,5 dl Paleolaj
• 2 ek. méz
• 1 ek. apróra vágott, friss kapor
• törött bors
• só


A körethez:
• saláta kisebb darabokra vágva
• répa vékony csíkokra szeletelve
• káposzta vékonyra szeletelve

 

Elkészítési idő: 15 perc


Elkészítés:
A mártáshoz a tojássárgáját habverővel kikeverjük 1 teáskanál mustárral. A keverést továbbra is folytatva lassan hozzácsorgatjuk az olajat (ha azt tapasztaljuk, hogy a majonéz „összeugrott”, hagyjuk abba az olaj agadolását, és csak akkor folytassuk, ha a keveréstől újra kisimult a krém). Végül hozzákeverjük a maradék ízesítő anyagokat is. A mártást felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
A lazacfiléket sózzuk-borsozzuk, majd a felhevített olajon mindkét oldalukon 2-3 perc alatt átsütjük őket. A filéket az összekevert salátára halmozzuk, és meglocsoljuk a mártással.


Pillanatok alatt elkészíthető, könnyed ebéd. Nyári napokon, lássuk be, ez egyáltalán nem hátrány.

Szabó Anita receptje