Hozzávalók:
A lasagneszószhoz:
• 2 ek. olívaolaj
• 1 fej hagyma
• 2-3 közepes sárgarépa reszelve
• 35-50 dkg darált hús (ha lehet, pulyka vagy száraz marhahús)
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 kk. törött pirospaprika
• 2-2,5 dl paradicsomszósz
• olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, zsálya, majoránna, kakukkfű, borsikafű)
• só, bors, eritrit ízlés szerint
A besamelmártáshoz:
• 2 dl mandulatej
• 1 kk. konjakliszt
• 1 ek. kókuszolaj
• só, darált fekete bors
Elkészítés:
A hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzákeverjük a reszelt sárgarépát és a darált húst. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Mikor a hús kifehéredett, jól elkeverjük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a zöldfűszereket is. Fedő alatt készre főzzük.
Összefőzzük a besamelmártás hozzávalóit.
2 csomag NoCarb lasagnetésztát alaposan leöblítünk, majd hagyjuk lecsöpögni.
Egy kisebb tűzálló tálat (22x22 cm) kikenünk némi zsiradékkal, és belefektetjük az első réteg tésztát. Húsos szószt halmozunk rá, majd rácsorgatjuk a besamelmártást, és ugyanígy, rétegezve folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk és a szószunk is, majd meghintjük parmezánnal, és előmelegített sütőbe tesszük kb. 20-30 percre.
NoCarb recept