Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy vagy 2 közepes méretű zellergumó kockára vágva
- 1 nagyobb lila hagyma tetszőlegesre vágva
- személyenként 1 szál adalékmentes virsli (nyersen vagy főzve)
Az öntethez:
- 2 ek. almaecet vagy fehérborecet
- ½ kk. tengeri só
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 ek. víz
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A zellert enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Ha a virslit főzve szeretnénk hozzáadni a salátához, akkor 5 perccel a főzési idő lejárta előtt beledobjuk a zeller főzővizébe. Leszűrjük őket, a virslit karikára vágjuk, és félretesszük.
Az öntethez egy kis tálkában elkeverjük az ecetet, a sót és a borsot. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd homogénre keverjük őket.
A tálalás előtt a zellerkockákat, a virslikarikákat és az aprított vagy szeletelt hagymát egy tálban összeforgatjuk az öntettel.