Paleolit receptek

Korianderes-mentás guacamole bundás zöldséghasábokkal

2019.03.14 09:31
Korianderes-mentás guacamole bundás zöldséghasábokkal

Hozzávalók 4 személyre:
Az avokádókrémhez:
• 2-3 jó érett avokádó
• 1 fehérhagyma apróra vágva
• 2 ek. olívaolaj
• 1 ek. aprított, friss korianderzöld
• 1 tk. aprított, friss mentalevél
• ízlés szerint friss, piros csilipaprika
• só, bors
• egy kevés koriander és mentalevél a díszítéshez

A bundás zöldséghasábokhoz:
• 2 sárgarépa hasábokra vágva
• 2 szál angolzeller hasábokra vágva
• 3 tojás
• 2-3 ek. kókuszliszt
• kókuszolaj a sütéshez

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütés


Elkészítés:
Először az avokádókrémet készítjük el, hogy amíg sülnek a zöldségek, összeérjenek az ízek.
Az avokádó húsát egy tálba kaparjuk, és hozzáadjuk a fehérhagyma ¾ részét. A maradék hagymát és az összes többi hozzávalót egy mozsárban összedolgozzuk. Ezután a hagymás avokádót összekeverjük ezzel a mozsárban előkészített, fűszeres, hagymás olajjal. Hűtőben pihentetjük.
A tojásokat felverjük, a kókuszlisztbe teszünk ½ kk. sót, és „bepanírozzuk” a zöldséghasábokat (először a lisztbe, majd a tojásba forgatjuk őket). A kókuszolajat egy serpenyőben felforrósítjuk és a hasábokat mindkét oldalukon szép pirosra sütjük. Szűrőkanálba szedjük és lecsöpögtetjük őket.
Tálaláskor ízlés szerint díszítjük és fűszerezzük.

Somogyi Anita receptje