Paleolit receptek

Konfitált malacpofa karfiolpürével és körte csatnival

2021.06.23 15:21
Konfitált malacpofa karfiolpürével és körte csatnival

Hozzávalók 2-3 személyre:
• 5 db malacpofa
• kacsazsír szükség szerint

• fokhagyma, csilipaprika
• bors
• Maldon sóvirág (opcionális)

 

Karfiolpüré batátával:
• 
1 db fehér batáta
• 1 kisebb fej karfiol

• 2 ek. ghee
• só, bors ízlés szerint

 

A körte csatni receptje itt.

 

Elkészítési idő: 50 perc + konfitálás

Elkészítés:
A malac pofákat a hártyáktól megtisztítjuk, majd jól borsozzuk, kb. 2 ek. kacsazsíron körbepirítjuk a húsokat. Sütőtálba rakjuk, mellédobáljuk a fokhagymát, a csilipaprikát és 2 csipetnyi sót ,ráöntjük a felforrósított kacsazsírt. Előmelegített sütőben 80 fokon kb. 6-10 órát csücsültek a sütőben. Akkor kész, amikor a pofik omlósak és puhák. Majd elkészítjük a köretet. Mossuk meg a karfiolt, majd távolítsuk el a fás részeket és vágjuk apróra. Hámozzuk meg a batátát és szintén vágjuk apróra. Tegyük egy lábasba a karfiolt és a batátát. ízesítsük sóval, öntsünk fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük puhára.  Ha megfőtt, szűrjük le, majd a főző vízből fogjuk fel egy keveset, külön edényben. Krumplinyomóval törjük össze a karfiolt és a batátát, majd annyi vizet öntsünk vissza, hogy szép krémes pürét kapjunk. Keverjük hozzá a gheet. Ízesítsük a pürét sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval.
Tálaláskor helyezzünk el néhány kanálnyi karfiolpürét a tányéron. Tegyünk mellé a birsalma csatnit (chutney). Helyezzünk el mellette egy vagy két pofit (szeleteljük fel), és locsoljuk meg a hús levével / szaftjával. Végül szórjuk meg Maldon sóvirággal.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/