Hozzávalók 6 személyre:
• 2 dkg zselatinpor/12 lap
• 2 dl víz
• 20 dkg ToTu
• 20 dkg ToTu krém
• 10 dkg puha, bőrétől megtisztított füstölt kolbász
• 1 tk. só
• 2 tk. citromlé
• 15 dkg kókuszolaj
• 2 dkg reszelt parmezán
Elkészítési idő: 15 perc + dermedés
Elkészítés:
A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk. Szilikonformába töltjük, és hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni. Ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes sós vízbe tenni, akkor hetekig is eláll.
"A paleo előtt nagyon szerettem a sajtokat, gyakran és szívesen fogyasztottam őket, és be kell vallanom, az új élet beköszöntével egy kicsit hiányoztak – amíg meg nem ismertem Mojzes Éva paleosajt-alapreceptjét, mely számtalan ízben és variációban elkészíthető."
Szabó Anita receptje