Paleolit receptek
Kolbásszal töltött póréhagyma
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 vastag póréhagyma
- 15 dkg házi szárazkolbász
- 1 kisebb paprika
- 2 főtt tojás
- 1 csipet só
- 1 tk. paprikakrém
- kevés póréhagymabél
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 vastag póréhagyma
- 15 dkg házi szárazkolbász
- 1 kisebb paprika
- 2 főtt tojás
- 1 csipet só
- 1 tk. paprikakrém
- kevés póréhagymabél
Elkészítési idő:
40 perc
+ dermedési idő
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, a felesleges részeket eltávolítjuk, a gyökeres, fehér részüket pedig kb. 5 cm hosszan levágjuk - ez jó lesz később levesbe, salátába. A maradék szárból 2-3, egyenként kb 10 cm-es darabokat vágunk: ezeket fogjuk megtölteni.
Egy fakanál segítségével kifúrjuk a hagymaszárakat úgy, hogy csak a 3 külső réteg maradjon meg, így nem a hagyma íze fog dominálni a vendégváró falatokban, de még kellően összetartja a tölteléket.
Az kolbászos krém elkészítésekor a főtt tojások fehérjéit kivéve az összes hozzávalót aprítóban összedolgozzuk, majd hozzádaraboljuk a fehérjéket.
Habzsák segítségével megtöltjük a kifúrt póréhengereket, és pár órára hűtőbe tesszük őket dermedni. Szeleteljük, és saját sütésű pékáruval kínáljuk.
A póréhagyma egy méltán népszerű téli idényzöldség sok vitaminnal és kevés kalóriával - most különleges vendégváróként ismerkedhetünk meg vele.