Paleolit receptek
Kókusztúró
Hozzávalók 50 dkg túróhoz:
• 5 dl kókusz tej
• 1 nagy csipet só
• 1 ek. citromlé
• 4 dkg eritrit (ha sós túrót szeretnénk, hagyjuk el)
• 1,5 dkg zselatin
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 50 dkg túróhoz:
• 5 dl kókusz tej
• 1 nagy csipet só
• 1 ek. citromlé
• 4 dkg eritrit (ha sós túrót szeretnénk, hagyjuk el)
• 1,5 dkg zselatin
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A kókusztejből kb. 4-5 evőkanálnyit kiveszünk, a többit a citromlével, az eritrittel és a sóval összelangyosítjuk. A visszamaradt hideg tejhez habverővel csomómentesen hozzákeverjük a zselatint, majd a langyos tejhez adagoljuk. Alaposan összekeverjük, és a hűtőbe tesszük, míg szilárdra nem dermed. kb. 4-5 óra alatt. Ezt követően aprítógéppel vagy villával túrószemcse méretűre törjük. Eritrittel készítve édes túróalapként használhatjuk, az eritritet elhagyva pedig hagyományosan sós alapként.
A tojásallergiásoknak vagy a fehérjebevitelükre ügyelő paleósoknak kitűnő alternatíva a kókusztejből készült túró. Készíthetjük édesen vagy sósan is.
Sinka Judit receptje