Paleolit receptek
Kókusztejes sárgadinnye-krémleves
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 nagyméretű vagy 2 kisebb érett sárgadinnye
• 1 dl kókusztej
• ½ tk. őrölt fahéj
• pár csepp lime
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 nagyméretű vagy 2 kisebb érett sárgadinnye
• 1 dl kókusztej
• ½ tk. őrölt fahéj
• pár csepp lime
Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
Ha a levest a dinnyehéjban szeretnénk tálalni, 2 kisebb méretű gyümölcsöt választunk, és félbevágjuk őket: így 4 „mélytányért” kapunk. Eltávolítjuk a magházat, majd egy evőkanállal kivájjuk az érett gyümölcshúst, amilyen mélyen csak lehetséges. A kivájt darabokhoz hozzáadjuk a kókusztejet, a fahéjat, és ha nagyon magas a dinnye cukortartalma, néhány csepp lime levével ízesítjük. Kézimixerrel, darálóval pépesítjük az összetevőket, majd tálalásig hűtőbe tesszük a levest. Tálaláskor a kivájt dinnyehéjakba töltjük a finomságot. Tökéletes hűsítő.
Ha tehetjük, mindig érett és hazai idénygyümölcsöket fogyasszunk, melyeket finom krémlevessé is át tudunk alakítani némi kókusztejjel, minimális édesítéssel és egy ötletes tálalással. Mivel a leves nem igényel főzést, nem vesznek el a gyümölcsben rejlő értékes tápanyagok sem.
Sinka Miléna receptje