Paleolit receptek

Kókuszos szelet

2022.02.03 12:46
Kókuszos szelet

Hozzávalók 8 szelethez:
A piskótához:
• 
8 db tojásfehérje

• 8 evőkanál víz
8 evőkanál eritrit
2 teáskanál konjac liszt
• 15 dkg frissen darált kókuszreszelék

 

A krémhez:
• 
4 dl kókusztej
• 8 dkg eritrit ízlés szerint

• 1 csomag NoCarb vaníliás pudingpor
• 1 doboz cocomas
• 1 kávéskanál konjac liszt
• 10 dkg darált kókuszreszelék

 

A díszítéshez:
 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
A a piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét az eritrittel, majd hozzáforgatjuk a konjac liszttel elkevert darált kókuszreszeléket. A masszából sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe vékony lapot kenünk. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha megsült kihűtjük a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, széltében három lappá vágjuk.
A krémhez felforralunk 3 dl növényi tejet az eritrittel, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük. A behűtött cocomast kemény habbá verjük a konjac liszttel, majd hozzákeverjük a kihűlt, jól elkevert pudinghoz, végül beleforgatjuk a darált kókuszreszeléket. A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből.

Megszórjuk az 5 dkg kókuszreszelékkel, hűtőbe rakjuk tálalásig dermedni. Tetszőlegesen szeleteljük.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/