Paleolit receptek
Kókuszos szelet
Hozzávalók 8 szelethez:
A piskótához:
• 8 db tojásfehérje
• 8 evőkanál víz
• 8 evőkanál eritrit
• 2 teáskanál konjac liszt
• 15 dkg frissen darált kókuszreszelék
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 8 szelethez:
A piskótához:
• 8 db tojásfehérje
• 8 evőkanál víz
• 8 evőkanál eritrit
• 2 teáskanál konjac liszt
• 15 dkg frissen darált kókuszreszelék
A krémhez:
• 4 dl kókusztej
• 8 dkg eritrit ízlés szerint
• 1 csomag NoCarb vaníliás pudingpor
• 1 doboz cocomas
• 1 kávéskanál konjac liszt
• 10 dkg darált kókuszreszelék
A díszítéshez:
• 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A a piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét az eritrittel, majd hozzáforgatjuk a konjac liszttel elkevert darált kókuszreszeléket. A masszából sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe vékony lapot kenünk. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha megsült kihűtjük a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, széltében három lappá vágjuk.
A krémhez felforralunk 3 dl növényi tejet az eritrittel, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük. A behűtött cocomast kemény habbá verjük a konjac liszttel, majd hozzákeverjük a kihűlt, jól elkevert pudinghoz, végül beleforgatjuk a darált kókuszreszeléket. A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből.
Megszórjuk az 5 dkg kókuszreszelékkel, hűtőbe rakjuk tálalásig dermedni. Tetszőlegesen szeleteljük.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/