Paleolit receptek
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók:
A piskótához:
• 3 tojás
• 3 dkg eritrit
• 3 dkg őrölt mandula
A kávés krémhez:
• 2 dkg zselatin
• 10-15 dkg eritrit
• 3 dl erősre főzött kávé (vagy 3 dl forró víz + 3 púpos tk. instant kávé)
• 60 dkg ToTu
A csokiglazúrhoz:
• 1 dl víz
• 1 dl kókusztej
• 3 dkg eritrit
• 3 dkg holland kakaó
• 1 dkg zselatin
A díszítéshez:
• cukor- és tejmentes étcsokoládéba forgatott kávészemek
Elkészítési idő: 2 óra
Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd, miközben nem állítjuk le a mixert, hozzáadjuk a sárgákat, és beleforgatjuk az édesítőanyaggal elkevert mandulát is. A masszát a sütőpapírral bélelt 25×25 centis formába töltjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, 20–25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Kiemeljük a formából, eltávolítjuk a papírt, és visszatesszük a tepsibe.
A krémhez a zselatint feloldjuk a forró kávéban, majd a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk, és rásimítjuk a piskótára. Dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.
A csokiglazúr valamennyi hozzávalóját kis lángon addig kevergetjük, amíg szép simává, homogénné nem válik. Kihűtjük. Ráöntjük a megdermedt kávés krémre, és visszatesszük a hűtőszekrénybe. Ha megdermedt, tetszőleges szeletekre vágjuk, és csokoládéba mártott kávészemekkel díszítjük.
Szabó Anita receptje