Paleolit receptek

Karamellás-„túrós” szelet

2019.04.18 09:55
Karamellás-„túrós” szelet

Hozzávalók 8 személyre:
Az alaphoz:
• 20 dkg darált dió
• 15 dkg magozott datolya
• 3 dl kókusztej
• 10 dkg kókuszolaj

A krémhez:
• 50 dkg házi készítésű ToTu
• 1 dl vízben felfőzött 4 tk. zselatinpor
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 5 ek. citromlé
• 8 dkg eritrit

 

Elkészítési idő: 30 perc + dermedési idő


Elkészítés:
A datolyát egy éjszakára beáztatjuk a kókusztejbe, botmixerrel pépesítjük, majd az alap összes hozzávalóját kézzel alaposan eldolgozzuk egy tálban. 20×30 cm-es szilikonformába simítjuk, és hűtőbe tesszük. Míg hűl, elkészítjük a krémet. A zselatint felfőzzük és félretesszük. A ToTut, a vaníliamagokat, a citromlevet és az eritritet egy tálban botmixerrel krémesre dolgozzuk, hozzákeverjük a zselatint, és a diós alapra kenjük. Hűtőben pár óra alatt megdermed. Málnával
vagy bármilyen savanykás gyümölccsel kínáljuk.

Tipp: Házi készítésű ToTu

Hozzávalók:
• 20 M-es tojásfehérje
• 5 ek. citromlé

Elkészítés:
A tojásfehérjéket villával lazán felverjük, majd forrásban lévő citromos vízbe öntjük. Kanállal óvatosan megkeverjük, és megvárjuk, amíg kicsapódik és összeáll. Sűrű szövésű konyharuhába vagy gézanyagba kanalazzuk, a rongyot pedig összefogjuk és fellógatjuk, hogy a víz lecsepegjen, és minél szárazabb főtt tojásfehérjét kapjunk. Ezt a mennyiséget érdemes két vagy három részre osztva megfőzni.

Ambrus Anett receptje