Hozzávalók:
A paprikakrémhez (kb. 12 pohárhoz):
- 5 piros színű paprika
- 5 dkg darált kesudió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor metélőhagyma
- 1 lime leve
- só, bazsalikom ízlés szerint
A grissinihez (kb. 35 darabhoz):
- 5 dkg darált mandula
- 3 ek. szezámliszt
- 2 ek. kókuszliszt
- 1 ek. tápiókakeményítő
- 1 ek. nyílgyökérliszt
- 1 egész tojás
- 1 tojásfehérje
- 4 ek. kókuszolaj
- 1 csipet só és szódabikarbóna
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés:
A paprikákat sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 30-35 percig sütjük őket, míg egy kicsit meg nem ég a bőrük.
Amíg a paprika sül, összekeverjük a grissini szárazanyagait, majd hozzáadjuk a tojásokat és az olajat. A gyúrható tésztát kis darabokra vágjuk, pálcikákat nyújtunk belőle, tepsibe tesszük és vékonyan megkenjük őket a maradék tojássárgájával. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készülnek el.
Amikor a paprika megsült, máris tehetjük a sütőbe a grissinit. Amíg sül, el tudjuk készíteni a krémet. A paprikát a sütőből kivéve picit hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a bőrét. Aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi adalékot, és krémesre turmixoljuk. Hűtőbe tesszük állni.
Ha mindennel megvagyunk, habzsák segítségével kis poharakba nyomjuk a krémet, és mellé kínáljuk a grissinit. A képen 4 cl-es műanyag poharak láthatóak.
Olasz éttermekben találkozhatunk ezzel a ropogós, rúdforma kenyérrel, amelynek most bemutattuk a paleoverzióját.