Hozzávalók (8-12 darabhoz):
A tortácskákhoz:
• 4 tojás
• 10 dkg kókuszreszelék
• 8 dkg gesztenyeliszt
• 6 dkg eritrit
• 0,5 dl kókusztej
• kevés kókuszliszt a díszítéshez
Az öntethez:
• 3 dl kókusztej
• ½ tk. frissen reszelt gyömbér vagy 1 tk. őrölt gyömbér
• ¼ tk. őrölt Bourbon vanília vagy 1 vaníliarúd belseje kikaparva
• 1 csipet valódi sáfrány
• 4 dkg eritrit
• 1 tk. (3 g) étkezési zselatin
Elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
A sütőt 170 fokra melegítjük. A tojásokat szép habosra verjük, ami konyhai robotgép 4-es fokozatával kb. 3 percet, kézi habverővel pedig kb. 5 percet vesz igénybe. Ezután a kókuszliszt kivételével beleadagoljuk az összes többi hozzávalót, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A szív alakú muffinformák nagyjából háromnegyedéig töltjük a tésztát, és kb. 20 percre az előmelegített sütőbe tesszük őket. Csak kihűlés után fordítjuk ki a tortácskákat a formákból, ekkor egy kevés kókuszliszttel hintve meg a tetejüket.
Amíg a tortácskák sülnek, elkészítjük az öntetet. A kókusztejet egy lábasba öntjük, hozzákeverjük a fűszereket, és mérsékelt tűzön felforraljuk. Ez kb. 2 percet vesz igénybe.
A legvégén belekeverjük az eritritet is. Langyosra hűtjük az öntetet, és ekkor (csakis ekkor!) belekeverjük a zselatint is. Egy kis üvegbe töltve a meglepetésünk mellé csomagoljuk, és átadásig hűtőben tároljuk.
Ez az egészséges nyalánkság azok tetszését is elnyeri majd, akik nemcsak a finom, hanem az igényes ízeket is keresik desszertválasztáskor.
TIPP:
• A paleosütemények vagy sós tészták esetében érdemes szobahőmérsékletű tojással dolgozni, mert azt levegősebbre tudjuk felverni. Ennek érdekében felhasználás elott minimum 10 perccel vegyük ki a tojást a hűtőszekrényből.
• A sütemények porcukrozása helyett bátran használjunk kókuszlisztet!
Posta Renáta receptje