Paleolit receptek

Húsos kelkáposzta

2021.02.18 14:41
Húsos kelkáposzta

Hozzávalók:
• 3 ek. kacsazsír/mangalicazsír

• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 60 dkg pulykacomb filé
• 1 ek. szárított parika, paradicsom
• só, bors ízlés szerint
• 1 tk. köménymag
• 1 tk. őrölt pirospaprika
• 1 kk. őrölt füstölt paprika
• 20 dkg kockázott bacon szalonna
• 50 dkg csíkokra vágott kelkáposzta
• 1/2 szelet sült csülök kenyér helyett

 

 

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, a kacsazsíron dinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott húst, bacont kevergetve fehéredésig pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát felöntjük kb. 2 dl vízzel, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, Smart Chéfben a pörkölt programon 2 óra alatt készre főzzük. Gáz tűzhelyen is elkészíthető kislángon. Egy szelet sült csülökkel kínáljuk.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/