FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK
- A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot (ízesítő, stabilizáló, tartósító, stb
). Ízesítését mindenki ízlés szerint végezze, ha a termék eredeti természetes íze zavaró.
- A szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, gyümölcslé, stb...) elkeverve fogyaszthatjuk. Ízét kellemesebbé tehetjük, és hatását fokozhatjuk, ha 1-2 csepp citromlevet adunk hozzá.
- Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.
AJÁNLOTT NAPI ADAGOLÁS
- (gyermekeknek a napi adag fele javasolt)
- Általános roborálásra: 1x2-3 ml
- Mikroelem hiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml
- Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x5 ml
- Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml
- Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml
- Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml
- Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml
- Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml
A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.
A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket (pl. Hg, Al, Pb, As, radioaktiv elemek stb...) toxinokat, és gyógyszermaradványokat.
A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.
A HUMINIQUM étrend kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket, huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványból (leonardite) vonjuk ki.
A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.
A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb élettani hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban.
ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ
Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.
NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST
Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
ANTIVIRÁLIS HATÁS
A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga.
NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT
Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.
SZERVES KELÁTKÉPZŐ
A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.
OPTIMALIZÁLJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT
Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.
MEGKÖTI A TOXINOKAT
Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.
HELYREÁLLÍTJA SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT
A" modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.