Hozzávalók 1 személyre:
• 1/2 filézett csikemell
A páchoz:
• 1 tk. dijoni mustár
• 1 teáskanál Erős Pista
• 1 mokkás kanál fokhagymapor
• só,bors ízlés szerint
• 10 dkg friss spenót
• 1 evőkanál peleolaj
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 5 dkg kockázott bacon szalonna
• 10 dkg saját készítésű "cheddar sajt"
A tetejére:
• 5 dkg parmezán sajt
• 5 dkg reszelt cheddar sajt
Elkészítési idő: 45 perc + pácolás
Elkészítés:
A pác hozzávalót kikeverjük majd a csirkemellet jól bekenjük vele, hűtőbe rakjuk felhasználásig (érdemes több csirkemellet bepácolni és különböző ízesítéssel elkészíteni.) A spenótot a száraitól megtisztítjuk, megmossuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockázott bacont, sózzuk, borsozzuk és pár percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a sajtot és összekeverjük (a sajt szépen elolvad). A bepácolt csirkemellet ferdén legyező alakban bevagdossuk, a résekbe töltjük a spenótos sajtos keveréket, tűzálló tálba rakjuk, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a cheddar sajttal. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. NoCarb rizs alakú tésztával kínáljuk.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/