Hozzávalók 4 személyre:
• 10 dkg szezámliszt
• 10 dkg kendermagliszt
• 10 dkg lenmagpehely
• 1 ek. sertészsír
• kb. 1,5 dl langyos víz
• só ízlés szerint
• 1 kk. szódabikarbóna
• 1 ek. citromlé
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés:
Keverjük össze a szezám- és kendermaglisztet, illetve a lenmagpelyhet, kanalazzuk hozzá a sertészsírt, majd annyi langyos vizet, hogy összeálljon a tészta. Keverjünk hozzá ízlés szerint sót, tegyük bele a szódabikarbónát és a citromlevet. Várjunk kb. 20 percet, hogy a tészta öszszeálljon.
Zsírozzunk ki egy sütőedényt (kerek vagy négyszögletes tálat), és hintsük meg kendermagliszttel, hogy könnyen ki tudjuk borítani a lepénykenyeret.
Halmozzuk az edénybe a pihentetett tésztát, majd előmelegített sütőben kis lángon süssük addig, míg a lepénykenyér meg nem szikkad.
K. Pataki Márta receptje